Restaurant Awards 2019
Le Gone is het Fijnste Franse Restaurant van Nederland en Gio’s Cucina Casalinga is Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2019.
Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de negende keer twee bijzondere restaurant awards uitgereikt.
Gio’s Cucina Casalinga uit Maastricht werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2019. Juryvoorzitter Roberto Payer over de winnaar: “Het meest verrast werden we vooral bij dat restaurant waar men nog linnen gebruikt, waar men groente in de hoofdrol heeft, waar geserveerd wordt vanuit porseleinen schalen, waar elke hap een feestje was, waar uitgaan nog uitgaan is.” De Italiaanse ambassadeur in Nederland Andrea Perugini, overhandigde de prijs aan Giovanni Silvestrini.
De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2019 ging naar Restaurant Le Gone in Den Haag. De Franse ambassadeur in Nederland, Luis Vassy, reikte de prijs uit aan eigenaar Rodolphe Zerdoun. Juryvoorzitter Tom Kellerhuis citeerde uit het juryrapport: “De Franse uitstraling, het typische Franse eten en de onvermoeibare, humoristische en vriendelijke chef gaven dit jaar de doorslag. Dit restaurant bestaat al 22 jaar en is, zeker onder de Fransen, een begrip in de hofstad.”
Ook werden er publieksprijzen uitgereikt, aan Lab26 Aperitivo Club uit Hengelo en Le Petit Bistro uit Sneek waarvoor lezers van Italië Magazine respectievelijk Leven in Frankrijk met overweldigende meerderheid kozen. Zij kregen een plaquette uitgereikt.
De twee professionele jury’s stelden ieder een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er kritisch de proef op de som. De jury van de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit juryvoorzitter Tom Kellerhuis, hoofdredacteur HP/de Tijd en culinair journalist; Alain Caron, Franse chef-kok, bekend van televisie en zijn twee restaurants in Amsterdam; Jacques Hermus, culinair journalist, en Cathelijne van Vliet, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.
De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestond uit juryvoorzitter Roberto Payer, vice-voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel, Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.
De juryprijs bestaat uit een plaquette en een uitgebreide reportage in de volgende edities van Leven in Frankrijk en Italië Magazine. Deze tijdschriften riepen de awards in 2011 in het leven. Beide magazines zijn uitgaven van Credits Media te Amsterdam, tevens uitgever van Hollands Glorie. In Duitsland verschijnen van Credits Media Italien Magazin en Frankreich Magazin.




Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2019
Italië Magazine ging weer op zoek naar de beste, echt Italiaanse restaurants in Nederland. Naast een juryprijs wordt ook dit jaar een publieksprijs uitgereikt. De criteria om in aanmerking te komen voor deze prijs zijn:
- De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn
- De kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten
- De keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten
Winnaars
- 2019: Gio’s Cucina Casalinga te Maastricht
- 2019: Lab26 Aperitivo Club te Hengelo (publieksprijs)
- 2018: Risto Enoteca PepeNero te Amsterdam
- 2018: Cantina di David te Utrecht (publieksprijs)
- 2017: Eatmosfera te Amsterdam
- 2017: Sapori e Ricordi te Enschede (publieksprijs)
- 2016: Da Braccini te Den Haag
- 2016: Jammo Já te Beesd (publieksprijs)
- 2015: Schatull te Vaals
- 2015: Il Campanile te Markelo (publieksprijs)
- 2014: Segugio te Amsterdam
- 2014: Raimondi's Villa Rozenrust te Leidschendam (publieksprijs)
- 2013: Vino e Cucina te Den Haag
- 2013: Ristorante Italiano Da Pietro te Elburg (publieksprijs)
- 2012: Mediterraneo te Maastricht
- 2011: Incanto te Amsterdam
Bezoek de website
Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2019
Leven in Frankrijk zoekt de beste bistrots, brasseries en andere adressen in Nederland waar je fantastisch, écht Frans eet. Wij zijn niet op zoek naar Franse topzaken met een Michelinster, maar naar bijzondere adressen voor een avondje (L)even in Frankrijk. Naast een juryprijs wordt ook dit jaar een publieksprijs uitgereikt. De criteria om in aanmerking te komen voor deze prijs zijn:
- Authentiek Franse gerechten en een goede selectie Franse wijnen op de kaart
- Er wordt gebruikgemaakt van Franse producten
- Franse ambiance, informele sfeer
- anzelfsprekend geldt ook: prettige, deskundige bediening, een goede prijs-kwaliteitverhouding en zoveel mogelijk gebruik van verse ingrediënten
Winnaars
- 2019: Restaurant Le Gone te Den Haag
- 2019: Le Petit Bistro te Sneek (publieksprijs)
- 2018: Bouchon du Centre te Amsterdam
- 2018: Ferdinand’s te Dordrecht (publieksprijs)
- 2017: Bistrot Neuf te Amsterdam
- 2017: Auberge Jean & Marie te Amsterdam (publieksprijs)
- 2016: Brasserie FLO te Maastricht
- 2016: Brasserie Bardot te Breda (publieksprijs)
- 2015: Le Petit Latin te Amsterdam
- 2014: Vanille te Eijsden
- 2013: Christophe' te Amsterdam
- 2012: Boas te Deventer
- 2011: Bistrot de la Place - Chez Norbert te Den Haag