Gio’s Cucina Casalinga is Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2019.

Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de negende keer twee bijzondere restaurant awards uitgereikt.

Gio’s Cucina Casalinga uit Maastricht werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2019. Juryvoorzitter Roberto Payer over de winnaar: “Het meest verrast werden we vooral bij dat restaurant waar men nog linnen gebruikt, waar men groente in de hoofdrol heeft, waar geserveerd wordt vanuit porseleinen schalen, waar elke hap een feestje was, waar uitgaan nog uitgaan is.” De Italiaanse ambassadeur in Nederland Andrea Perugini, overhandigde de prijs aan Giovanni Silvestrini.

De publieksprijs ging naar Lab26 Aperitivo Club uit Hengelo waarvoor lezers van Italië Magazine met overweldigende meerderheid kozen. Zij kregen een plaquette uitgereikt.

De professionele jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar stelde een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er kritisch de proef op de som. De jury bestond uit juryvoorzitter Roberto Payer, vice-voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel, Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

De juryprijs bestaat uit een plaquette en een uitgebreide reportage in de volgende editie van Italië Magazine. De restaurant awards werden in 2011 in het leven geroepen door Italië Magazine en Leven in Frankrijk. Beide magazines zijn uitgaven van Credits Media te Amsterdam, tevens uitgever van Hollands Glorie. In Duitsland verschijnen van Credits Media Italien Magazin en Frankreich Magazin.

Winnaar Juryprijs Italië Magazine 2019
Van links naar rechts: Andrea Perugini (Italiaanse ambassadeur in Nederland) en winnaar Giovanni Silvestrini van Gio’s Cucina Casalinga.

 

Winnaar Publieksprijs Italië Magazine 2019
Van links naar rechts: hoofdredacteur Paul van Eijndhoven van Italië Magazine met chef Fabio Panissidi en vriendin van Lab26 Aperitivo Club.

Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2019

Italië Magazine ging weer op zoek naar de beste, echt Italiaanse restaurants in Nederland. Naast een juryprijs wordt ook dit jaar een publieksprijs uitgereikt. De criteria om in aanmerking te komen voor deze prijs zijn:

  • De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn
  • De kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten
  • De keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten

Winnaars

  • 2019: Gio’s Cucina Casalinga te Maastricht
  • 2019: Lab26 Aperitivo Club te Hengelo (publieksprijs)
  • 2018: Risto Enoteca PepeNero te Amsterdam
  • 2018: Cantina di David te Utrecht (publieksprijs)
  • 2017: Eatmosfera te Amsterdam
  • 2017: Sapori e Ricordi te Enschede (publieksprijs)
  • 2016: Da Braccini te Den Haag
  • 2016: Jammo Já te Beesd (publieksprijs)
  • 2015: Schatull te Vaals
  • 2015: Il Campanile te Markelo (publieksprijs)
  • 2014: Segugio te Amsterdam
  • 2014: Raimondi's Villa Rozenrust te Leidschendam (publieksprijs)
  • 2013: Vino e Cucina te Den Haag
  • 2013: Ristorante Italiano Da Pietro te Elburg (publieksprijs)
  • 2012: Mediterraneo te Maastricht
  • 2011: Incanto te Amsterdam

Bezoek de website

www.italiemagazine.nl