Aroma is Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2023

Maandagavond 19 juni jl. zijn in de tuin van het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de tiende keer de jury- en publieksprijs voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2023 uitgereikt.

JURYPRIJS
Restaurant Aroma, Italian Fine Dining uit Vaassen werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2023. Juryvoorzitter Roberto Payer over de winnaar: “Een restaurant waar we al snel onder de indruk waren van het hoge niveau van gastheerschap en culinaire presentatie en smaakbeleving.  Een restaurant dat op eigentijdse wijze aan de lopende band een eerbetoon brengt aan de Italiaanse gastronomische geschiedenis door eigen interpretaties van gerechten van vroeger en nu op esthetische en geraffineerde wijze te presenteren … dat restaurant ligt ver buiten de Randstad en is van het Italiaanse koppel Elisa Leune (zij heeft een Italiaanse moeder) en chef Pasquale Carfora.” De Italiaanse ambassadeur in Nederland, Z.Exc. Giorgio Novello, overhandigde de prijs aan chef Pasquale Carfora.

De professionele jury stelde een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er kritisch de proef op de som. De jury bestond uit juryvoorzitter Roberto Payer, vice-voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel, Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

PUBLIEKSPRIJS
De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam waarvoor lezers van Italië Magazine met overweldigende meerderheid kozen. Ook zij kregen een plaquette uitgereikt door de ambassadeur.

Van links naar rechts: Roberto Payer (juryvoorzitter), team van Restaurant Aroma met in het midden Elisa Leune en chef Pasquale Carfora, Z.Exc. Giorgio Novello en Paul van Eijndhoven (hoofdredacteur Italië Magazine)

Van links naar rechts: Roberto Payer (juryvoorzitter), team van Vicio il Mastro Pastaio met in het midden eigenaar Simone Usenato en chef Vincenzo Patti, Z.Exc. Giorgio Novello en Paul van Eijndhoven (hoofdredacteur Italië Magazine)

Italië Magazine ging weer op zoek naar de beste, echt Italiaanse restaurants in Nederland. Naast een juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. De criteria om in aanmerking te komen voor deze prijs zijn:

  • De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn
  • De kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten
  • De keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten

Winnaars

  • 2022: Pianeta Terra te Amsterdam
  • 2022: Raimondi’s Villa Rozenrust te Leidschendam (publieksprijs)
  • 2019: Gio’s Cucina Casalinga te Maastricht
  • 2019: Lab26 Aperitivo Club te Hengelo (publieksprijs)
  • 2018: Risto Enoteca PepeNero te Amsterdam
  • 2018: Cantina di David te Utrecht (publieksprijs)
  • 2017: Eatmosfera te Amsterdam
  • 2017: Sapori e Ricordi te Enschede (publieksprijs)
  • 2016: Da Braccini te Den Haag
  • 2016: Jammo Já te Beesd (publieksprijs)
  • 2015: Schatull te Vaals
  • 2015: Il Campanile te Markelo (publieksprijs)
  • 2014: Segugio te Amsterdam
  • 2014: Raimondi's Villa Rozenrust te Leidschendam (publieksprijs)
  • 2013: Vino e Cucina te Den Haag
  • 2013: Ristorante Italiano Da Pietro te Elburg (publieksprijs)
  • 2012: Mediterraneo te Maastricht
  • 2011: Incanto te Amsterdam

Bezoek de website

www.italiemagazine.nl