Adamo Trattoria Enoteca is Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2025
Maandagavond 1 september zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam voor de dertiende keer de jury- en publieksprijs voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2025 uitgereikt.
Adamo Trattoria Enoteca uit Haarlem werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2025. De Italiaanse ambassadeur in Nederland, Z.Exc. Augusto Massari, overhandigde de prijs aan eigenaar Luca Adamo. Juryvoorzitter Roberto Payer over de winnaar:
“Een plek waar de beleving vanaf het eerste moment volledig klopt: van de warme ontvangst tot de eerste blik in de keuken, van de muziek die zacht de ruimte vult tot de suggesties die op een krijtbord geschreven staan. Hier wordt gekookt met kennis van traditie én de moed om met subtiele accenten te verrassen… Hier eet je niet alleen, hier ervaar je Italië met al je zintuigen.”
In het komende nummer van Italië Magazine (oktober) komt een uitgebreide reportage over dit bijzondere restaurant.

De publieksprijs ging naar Da Pietro uit Elburg waarvoor lezers van Italië Magazine met overweldigende meerderheid kozen. Ook zij kregen een plaquette uitgereikt.

De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestaat uit juryvoorzitter Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel, Pieter J. Bogaers, culinair journalist, Sarah Puozzo, culinair journalist, (tv-)kok en kookboekenschrijver en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine. Zij stelden een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er kritisch de proef op de som.
Dit waren de genomineerden van 2025, de jury beveelt ze van harte aan:
- Nona – Den Haag
- RetroGusto – Druten
- Gallizia, Amsterdam
- Zi Pepp – Venlo
- Adamo Trattoria Enoteca – Haarlem (winnaar juryprijs)
- Il Boccone – Arnhem
- Testamatta – Amsterdam
- Da Pietro – Elburg (winnaar publieksprijs)
- Vino & Friends – Maastricht
- Pirandello – Landgraaf
Mede mogelijk gemaakt door:
Italië Magazine ging weer op zoek naar de beste, echt Italiaanse restaurants in Nederland. Naast een juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. De criteria om in aanmerking te komen voor deze prijs zijn:
- De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn
- De kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten
- De keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten