Pas toestemmingsvoorkeuren aan

Wij gebruiken cookies om u te helpen efficiënt te navigeren en bepaalde functies uit te voeren. Hieronder vindt u gedetailleerde informatie over alle cookies onder elke toestemmingscategorie.

De cookies die zijn gecategoriseerd als "Noodzakelijk" worden in uw browser opgeslagen omdat ze essentieel zijn voor het inschakelen van de basisfunctionaliteiten van de site.... 

Altijd actief

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Er zijn geen cookies om weer te geven

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Er zijn geen cookies om weer te geven

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Er zijn geen cookies om weer te geven

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Er zijn geen cookies om weer te geven

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Er zijn geen cookies om weer te geven

Gió Cucina Italiana is Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2024

Maandagavond 3 juni zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam voor de twaalfde keer de jury- en publieksprijs voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2024 uitgereikt.

JURYPRIJS
Gió Cucina Italiana uit Amsterdam werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2024. Juryvoorzitter Roberto Payer over de winnaar: “Vandaag bekronen wij één restaurant dat de ziel van de Italiaanse thuiskeuken perfect weet te vangen. Het is de keuken van ‘la mamma’ en ‘la nonna’, vol liefde en traditie. Dit restaurant brengt die authentieke Italiaanse ervaring naar een klein, smal straatje, waar iedereen kan genieten van de gerechten die wij zo waarderen.” De directeur van het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam mevrouw Paola Cordone overhandigde de prijs aan chef Giorgia Ozzano.

In het komende nummer van Italië Magazine (eind augustus) komt een uitgebreide reportage over dit bijzondere restaurant.

In het midden chef/eigenaar van Gió Cucina Italiana, Giorgia Ozzano, met rechts van haar Paola Cordone, directeur van het Italiaans Cultureel Instituut, Pina Alivernini, commercieel attaché op de Italiaanse ambassade, juryvoorzitter Roberto Payer en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur Italië Magazine.

 

PUBLIEKSPRIJS
De grote verrassing van de avond kwam bij het uitreiken van de publieksprijs. Twee Italiaanse restaurants kregen precies evenveel stemmen: Lab26 uit Hengelo en Vino & Friends uit Maastricht. Zij ontvingen beiden een plaquette.

Derde van links, Fabio Panissidi, eigenaar van Lab26 Aperitivo Club en achter de bos bloemen Bas Lenoire, eigenaar van Vino & Friends in Maastricht.
Fotografie van Maarten Albrecht


De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar
bestaat uit juryvoorzitter Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel, Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine. Zij stelden een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er kritisch de proef op de som.

Dit waren de genomineerden van 2024, de jury beveelt ze van harte aan:

  • Gió Cucina Italiana, Amsterdam (winnaar juryprijs)
  • Al Bàcaro, Amsterdam
  • Pasta e Vino, Beek
  • Momenti Italian Food & Wine, Brielle
  • La Liguria, Den Haag
  • Lab26, Hengelo (winnaar publieksprijs)
  • Vino & Friends, Maastricht (winnaar publieksprijs)
  • Polpette, Utrecht


Mede mogelijk gemaakt door:

Italië Magazine ging weer op zoek naar de beste, echt Italiaanse restaurants in Nederland. Naast een juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. De criteria om in aanmerking te komen voor deze prijs zijn:

  • De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn
  • De kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten
  • De keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten